Friday, December 30, 2011

ehem..ehem.. ^_^



Assalamualaikum w.b.t


Hai sume!! Ape kabar?? Dah lama Inn tak update blog Inn yang sememangnya jarang update kan..hehe..Maklum la sibuk sikit bulan 12 ni.. ^_^

Untuk hari ni, Inn tunjukkan gambar sikit masa wedding Inn ye..



Ini daripada OP kami..merangkap kawan husband :)
credit to: Mohamad Faizal Ramli
17 Disember 2011


Ni masa nikah kat Masjid Al-Hijrah, Taman Damai.
(hujan lebat masa kami nikah..hehe..berkat lebih ni.. :p )
16 Disember 2011


credit to: Emi Zan
18 Disember 2011


Special dedication to our parents, families and friends for contributing a lot for our wedding. Only Allah can pay all your kindness. We pray may Allah bless all of you and be together in Jannah.. InsyaAllah. Amin..

Wednesday, November 23, 2011

♥ Jemputan Walimah Fauzi & Nazrin ♥

Assalamualaikum w.b.t

Dengan rasa rendah diri dan kesyukuran ke hadrat Illahi, kami
 Fauzi bin Sulehan dan Nazrin binti Fazri
 ingin menjemput rakan-rakan ke majlis perkahwinan kami pada
 17 Disember 2011 (Nazrin) dan 18 Disember 2011 (Fauzi).




♥ 30! ♥

Assalamualaikum w.b.t


Hi! Inn cuma nak post untuk kiraan hari..hehe..


30!


Excited tak?! hehe ^_^


Wednesday, November 9, 2011

♥ 40! ♥

Assalamualaikum w.b.t


Salam Aidiladha semua!! Maaf lambat wish. Biasa la bila kat umah mana nak update blog ni. hehe. Kali ini punya entry sepatutnya entri untuk beberapa hari  yang lepas. Bersamaan dengan hari pertama Hari Raya Qurban. Cuma nak cerita bilangan hari yang makin sedikit. haha..ce tengok..



Makin meniti hari makin debar pulak.hehe. Alhamdulillah setelah beberapa hari kami diselubungi masalah yang tidak disangka-sangka, kami dapat mengatasinya dengan baik dan Inn dapat rasa perasaan kami makin berkembang. Terima kasih kerana kehadiran kalian menambahkan rasa cinta dan sayang antara kami selain menyedarkan kami betapa kami saling memerlukan untuk sokongan.

Jom kita cerita raya pulak! Raya haritu macam kebiasaan Inn sekeluarga pergi memasak dekat rumah nenek. Dekat je. Nak jalan kaki pun boleh. hehe. Menu utama kami sambal goreng, kari ayam dan rendang daging! Peh! Mantap habis! hehe. Tahun depan macam mana raya kita ek? huhu. Malam raya tu, kami buat BBQ ayam, udang, ikan dan sotong. Yang paling laku sotong BBQ! Sedap banget! hehe. Masa hari raya pulak sempat pergi rumah sedara dekat Teluk Kerang je. Dua rumah je tapi sampai ke petang. Ngantuk giler hokey!! 

Esoknya tak pergi mana-mana pun. Duduk rumah siapkan doorgift! Tolong mak isikan doorgift. Dah siap separuh. Lagi separuh tak sempat nak tolong sebab kena balik KL semula. huhu. Next Inn balik bulan 12 nanti la. Terus cuti panjang. Dah tak lama kan. Dokumen nikah pun dah siap! Dah boleh nikah! hehe. C u guys later!

p/s: Mencari masa yang sesuai untuk membalas gurauan En Tunang. haha

Thursday, November 3, 2011

Semalam Punya Cerita daaa.... ^_^

Assalamualaikum w.b.t

Haa...Entri ni cerita semalam punya. Lupa nak masukkan. Haha. Semalam bersamaan 2 November 2011 adalah ULANG BULAN yang ke-6 sempena Inn dan En Tunang bertunang. Tak percaya?!

Haa..percaya dah?hehe..

Ucapan khas buat tunang tersayang... :

Abang, terima kasih atas kesudian abang menyunting diri B menjadi permaisuri hidup abang. Terima kasih atas perhatian, kasih sayang, dan kesabaran abang dalam melayan kerenah B. Semoga ikatan yang bakal kita bina mendapat berkat, rahmah wa mawaddah di samping dikurniakan keluarga yang soleh solehah dunia dan akhirat. Amin.

Tinggal lagi sebulan lebih sebelum akad nikah.YEAY!!



Wednesday, November 2, 2011

1st entri dah x jadi 1st..haha

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah kita masih diberi pinjaman nafas untuk meneruskan hidup di dunia sebelum hidup di dunia abadi kelak. Cuaca di hujung-hujung tahun ni tak menentu kan.. Pagi cerah petang hujan lebat. Alhamdulillah hujan rahmat. Hari ni dah masuk bulan baru, bulan November! Hujung minggu bulan November ni penuh dengan undangan perkahwinan kawan-kawan. Bawah ni senarai nama kawan-kawan yang bakal melangsungkan perkahwinan:

12 November : Rabiatul Adawiyah (Awi) dan pasangan di Paroi,Seremban
19 November : Iryady (Abang Adi) dan pasangan di Pontian, Johor
20 November : Dzulqarnain dan pasangan di Lembah Keramat, KL
26 November : Nurhidayu (Kak Ayu) dan pasangan di Sungai Ramal Baru, Kajang
26 November : Raimy Nadiah (Kak Remi) dan pasangan di Pontian, Johor
27 November : Nurulhana (Hana) dan pasangan di Shah Alam
27 November : Zubair dan pasangan di Bangi
27 November : Norasyikin (Ckyn) dan pasangan di Kelantan
27 November : Sedara (xsure nama.haha) di Seremban

SELAMAT PENGANTIN BARU!!

source: En. Google

Untuk bulan 12 nanti dulu ye..hehe..Haa..Hari ini hari lahir bakal mak mertua Inn..hehe..

SANAH HELWAH YA USTAZAH!! 

source: En. Google

Semoga ustazah diberikan kesihatan yang baik dan doa dimakbulkan Allah.. AMEEN.

NazrinFauzi
(xde motif..haha)



Monday, October 31, 2011

Entri Terakhir?!

Assalamualaikum w.b.t

Haa....cuak tak tengok tajuk kat atas? (Perasan je...cam ramai je yang baca blog ni kan...hehe).. Tu sebenarnya merujuk pada entri terakhir untuk bulan 10 ni.. ^_^ Esok dah masuk bulan baru!!

Jom Inn cerita tentang progres perkahwinan Inn yang bakal berlangsung dalam masa sebulan lebih ni..huhu

Hari Sabtu lepas Inn dengan keluarga pergi ambil doorgift untuk majlis nanti. Alhamdulillah dah selesai bahagian ni.. ^_^ Balik cuti raya haji nanti boleh la tolong isi sikit-sikit doorgift ni. Lepas tu Inn sempat lagi beli set pencuci muka untuk hantaran nanti. Alhamdulillah masa beli tu tengah ada diskaun. Dapat la beli ikut bajet yang sedia ada..hehe..

Sekarang misi yang terdekat ialah mengedarkan kad jemputan. Inn cume ambil 50 keping untuk kawan-kawan yang dekat. Yang lain tu insyaAllah akan diberi juga. Jangan sedih atau kecik hati tau. ^_^

p/s: nak cuti lagi pleaseeee.... :p










Thursday, October 27, 2011

♥ 50! ♥

Assalamualaikum w.b.t


Hai sume!! Sihat x? Inn alhamdulillah sihat. Hari ini hari istimewa buat tunang Inn!! Hari ini HARI ULANG TAHUN KELAHIRAN buat Fauzi sayang..  ^_^ v (petang nanti nak date..hehe...) SELAMAT HARI ULANG TAHUN SAYANG..
Semoga segala doa abang dimakbulkan Allah dan masjid yang bakal kita bersama sentiasa di bawah lindungan rahmah wa mawaddah Illahi. AMEEN.



plus


Nampak x? Tinggal 50 hari lagi!! Wah!!! Semakin dekat!! hehe.. Hana lagi 30 hari kan.. Dah tak lama tu..hehe...

Progres wedding Inn setakat ni alhamdulillah banyak dah konfem kan cuma tak tahu bila tiba hari kejadian macam mana nanti. Tapi rasanya tak banyak progres pun..haha.. Jom kita cek!

Kad jemputan
Baru siap 500 keping..Lagi 500 keping lagi dalam proses printing (DIY)

Baju nikah
Hujung bulan 11 baru amik...(lambat kan...huhu..)

Set pelamin
Dah konfem cuma ada masalah dengan pelamin la...Vendor kena amik ukuran dewan..Kena sedia dengan Plan B!! Baju haritu ada masalah gak. Baju yang Inn pilih dah ada orang book sebelum Inn (tapi tak tau la betul ke tak..huhu...redha jela..)

Fotografi
Dah bayar deposit (ni En Tunang yang uruskan)

Tudung + Veil + Kasut
Hujung bulan 11 baru cari...hehe..

Dokumen nikah
SELESAI!

Katering + Khemah
Mak ayah yang uruskan (katanya dah tempah)

Doorgift
Nak pergi amik hujung minggu ni...

Honeymoon
Tangguh dulu.. ^_^

Hantaran
Tinggal nak beli set pencuci muka + kek + cupcakes + buah + coklat

Kek Kahwin
Wana nak tolong buatkan (rasa yakin sket..hehe)

Pengapit
Hmm..mak suruh tukar pengapit tapi tak sampai hati nak cakap dengan kawan tu.. Mak suruh tukar sebab takut pengapit akan overshadow pengantin yang tak seberapa cantik ni.. huhu..Pengapit ni memang pandai bergaya tapi takkan sebab tu nak kena tukar kan.. Apa pandangan korang?

Lain-lain
Benda-benda kecik pun kena amik kira kan
Stoking, Inner, Jarum Peniti, lagi ape ek?

Banyak lagi yang KIV lagi..takpe..kita buat pelan2 kan..rasa tak sabar nak edar kad jemputan..hehe..

Monday, October 17, 2011

♥ 60! ♥

Assalamualaikum w.b.t


Ce teka!!!

Tinggal 60 hari lagi!!



= EQUAL TO =


Perasaan??




Wednesday, October 12, 2011

Oh Hati!

Assalamualaikum w.b.t




Pagi-pagi dah jenguk dan tulis-tulis dekat blog. Inn sedang mengalami kecelaruan emosi! Mungkin nak PMS kot. huhu. Tapi minggu ni memang mood in swing dibawa angin. Kena la tempias ke encik tunang. Inn nak lepaskan perasaan tapi Inn tak tau nak lepaskan pada siapa sebab..... Inn tak boleh nak bagitau sesiapa. Biarlah Inn dengan Tuhan je yang tau. Tapi perempuan ni mana boleh simpan perasaan sorang2 kan. Tak macam lelaki. Kenapa lah lelaki tak boleh nak faham perasaan perempuan ni. Hmmm...

Masalah yang bakal muncul lepas kahwin... Inn kena berhenti kerja sekarang sebab nak balik Johor. Inn kenalah cari kerja baru kat sana. Kat Johor ni pula banyak industri perkilangan. Lain dengan job scope Inn sekarang. Yang paling dekat dengan rumah sewa kami nanti tak ada kekosongan untuk Inn. En Tunang cuba minta tolong kawan dia minta kat Senai tu. Inn bukan nak memilih tapi Senai tu JAUH!!! Sejam lebih perjalanan (ni termasuk kira-kira untuk jalan jem + kereta banyak). Kalau jalannya elok Inn tak kisah. Inn dah mula fikir yang macam-macam. Cuba bayangkan kalau waktu kerja masuk pukul 8 pagi. Inn kena bertolak dari rumah pukul 6.30pagi atau paling lambat pukul 7pagi. Pastu waktu balik kalau pukul 5petang tak pe lagi. Kalau kena OT, adeh~ *_* Sampai rumah mesti dah penat kan. huhu. Inn rancang nak habiskan semua hutang belajar dan kereta lepas tu berhenti kerja..hahhaa.. ^_^

Tak nak la fikir lagi hal ni. Sebab hal ni jadi gaduh..huhu.


Friday, October 7, 2011

♥ 70! ♥

Assalamualaikum w.b.t






Dah masuk bulan 10 dan tinggal lagi 70! hari sebelum penyatuan dua hati terlaksana. hehe..xbanyak progress sebenarnya. Kad masih belum start cetak. Last minute banyak pulak perubahan termasuk la map. huhu. Nak tak nak minggu ni kena setelkan draf kad kalo nak siapkan kad tu sebelum Deepavali nanti. Inn dah siap-siap ambil cuti dalam minggu Deepavali tu nanti sebab nak uruskan dokumen nikah. InsyaAllah. Alhamdulillah kami berdua dah buat HIV test dan kedua-dua negatif.


Selamat Pengantin Baru buat semua bakal pengantin yang bakal melangsungkan majlis dalam bulan 10 ni!!
Barakallah alaikuma. ^_^


p/s: Ada hari penting dalam bulan 10 ni! hehe




Friday, September 30, 2011

Draf Kad Dah Siap!!

Assalamualaikum w.b.t

Update untuk hari terakhir bulan 9! Akhirnya draf untuk kad kahwin Inn dan En Tunang sampai ke dalam inbox emel Inn. Alhamdulillah!! Macam tau-tau je Inn nak merajuk kalau dia tak anta arini..hehe..kan Hana kan.. :p

Nak tengok tak? EXCITED walaupun risau..haha.. Ada beberapa kesalahan yang kena dibetulkan. Sekarang doa Inn supaya kad ni boleh siap pada masa nya.. Harap-harap sebelum Deepavali dah boleh dapat. Inn tempah banyak gak dari kedai ni.. Sebab Inn tempah banyak, kitorang dapat free gifts iaitu 1000 pcs thank you card dan bunting. Lepas tu ktorg tambah lagi 2000 pcs thank you untuk kedua-dua pihak dapat harga murah. Alhamdulillah..Rezeki. Inn bagi tengok muka depan je ea sebab isi dalam ada banyak salah. hehe..






Wednesday, September 28, 2011

♥ 80! ♥

Assalamualaikum w.b.t



80!

Rasanya banyak lagi benda yang x selesai lagi. Inn masih mencari kedai kek yang sudi nak buat yang Inn idamkan ni.

(credit to Mr. Google)

atau

(credit to Mr. Google)

Inn dah tanya beberapa orang area Johor. Harap-harap kawan Inn boleh tolong dan boleh dapat harga yang murah.. hehe..Kek jenis ni mahal kan.. Ada seorang tu dia kata harga kek camni dalam range RM500-RM650.. Aduyai!!! Mahalnya.. huhu...Ada yang sudi nak sponsor tak? ^_^

Monday, September 26, 2011

GERAM!!!

Assalamualaikum w.b.t


Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


GGGGGGGGGEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMM!!!!!


Sakit hati betul hati hari ni tau!! Inn ni berniat baik nak tolong kawan sekerja kat projek lagi satu. Tapi si mamat India mari ni mengada-ngada!!! PENTINGKAN DIRI SENDIRI JEKKKKK!!!! Macam la kau seorang yang kena handle projek kan.. Takkan kau tak tau untuk bahagian BI ni orang dah kurang. Aku nak pergi sana bukan nak main-main..Kan nak buat kerja..Yang kau ni memang mangkuk hayun bertingkat bape pun aku tak tau..Awal-awal aku dah cakap, nak bagi kau keje tu bagi awal-awal...Kau suka sangat bagi keje last minit.. Kau tengok  la nanti balasan apa yang aku nak buat kat kau!! You better WATCHOUT!! Orang macam kau ni memang patut kena ajar!! Kau silap orang la nak mengarah-arah aku lagi-lagi bila kau bagi keje last minit macam ni!!! HUH!!!! 

Wednesday, September 21, 2011

HIV Test

Assalamualaikum w.b.t

Hai kawan-kawan. Apa khabar semua? Inn alhamdulillah sihat. Inn nak bagitau Inn dah buat ujian HIV. Hari Isnin lepas Inn amik cuti. ( Ni gara-gara malas nak balik KL dan kononnya nak tunjuk protes..hahaha ). Jadi, bila dah cuti Inn pergi la Klinik Kesihatan Pontian. Ramainya orang kat situ.. huhu.. Sampai-sampai Inn terus pergi kaunter. Part ni yang Inn tak suka. Staf klinik tu tak mesra alam langsung. Dah la dok borak pastu tak senyum. Orang tanya muka tak pandang pun. Plus info yang dia bagi tak betul tau! Terpaksa Inn tunggu lama-lama sebab staf tu tak bagi info dengan betul. Dah dok tercongok kat klinik tu lama-lama. Rupa-rupanya kena isi borang. Dah lama dok situ baru tanya kat nurse lain. Ceh! Nasib baik sempat buat rawatan gigi. Hehe.
(faham tak cite Inn ni?? hehe..)

Masa doktor ambil darah tu Inn boleh melatah pulak. Terkejut punya pasal. Hahaha!! Buat malu je. Hehe. Inn nak tanya la.. Lepas buat HIV test tu memang tak dapat pape ubat ea. Aritu ada terbaca satu blog. Dia dapat ubat untuk kuatkan rahim ke apa. Hmm.. Rasa macam nak buat HIV test lagi sekali je. huhu..


Banyak lagi benda tak setel ni. Nak hantar borang nikah bulan 10 nanti. Boleh

ambil cuti panjang sket. ^_^




Saturday, September 17, 2011

♥ 90! ♥

Assalammualaikum w.b.t

90!


TERUJA!!! EXCITED!!!

Nampaknya tinggal 90 hari sebelum hari akad nikah kami berdua. ^_^ Berdebar rasanya. Ada beberapa persiapan yang Inn buat masa cuti ni.. Inn dah pergi ke butik pengantin untuk confirm kan tempahan Inn. Alhamdulillah Inn dah terangkan apa yang Inn nak. InsyaAllah akan bekerjasama dengan vendor baik-baik.

Perkara kedua yang Inn buat ialah isi borang permohonan kahwin la..hehe..En tunang dah tolong belikan borang. Semalam Inn pergi beraya dengan mak en tunang. Jadi, en tunang bagi sekali borangnya. Untuk pasangan yang sama-sama dari Johor hantar borang kena sama-sama (menurut kata en tunang la). Jadi, kami kena la cari masa yang sesuai dengan jadual harian kami. Nanti Inn upload gamabar borang ek. Hehe.

p/s: Jadi teruja bila tengok bilangan hari berkurangan dan dapat buat tempahan butik tadi. Hahha

Thursday, September 15, 2011

For My Only Love






Whenever I see you,
Whenever you smile for me
Little by little,
My feelings for you grew
When I think of you now,
When I picture you,
my beating heart doesn’t know how to stop
I can’t hide my feelings anymore
I want to give it all to you
I’m always close to you (next to you)
Can’t I love you?
This heart that wants to protect you more than anyone else,
Can you accept it?
To be the one that’s in your heart (in your heart),
Can’t I be that?
To be the most important person in your life,
Is what I want to be,
so quickly take my heart.
everyday, because of my growing love for you
For the entire day,
I really can’t do anything at all.
Now its no secret
that my heart is filled with love for you
I’m always close to you (next to you)
Can’t I love you?
This heart that wants to protect you more than anyone else,
Can you accept it?
To be the one that’s in your heart (in your heart),
Can’t I be that?
To be the most important person in your life,
Is what I want to be,
so quickly take my heart.
Please tell me now
that you know how I feel
I’m always close to you (next to you)
Can’t I love you?
This heart that wants to protect you more than anyone else,
Can you accept it?
To be the one that’s in your heart (in your heart),
Can’t I be that?
To be the most important person in your life,
Is what I want to be,
so quickly take my heart.
Please understand my heart



I LOVE U SO MUCH MY DEAR!!

Wednesday, September 14, 2011

♥ Good Luck Sayang!! ♥

Assalamualaikum w.b.t

Masih dalam mood raya lagi? Jemput datang umah Inn Ahad ni ye..Ada buat makan-makan sikit anjuran kakak-kakak Inn yang rajin ni..hehe.. Ni sampingan je tapi boleh ucap "GOOD LUCK" juga pada kakak-kakak ni semoga perjalanan majlis lancar hendaknya. Ameen.

Inn nak ucap SEMOGA BERJAYA kepada En Bakal Suami yang saaaangattttt Inn sayang..


En Tunang dah mula kuliah semalam.. Tapi balik kelas terus lepak..hehe..Cian dia penat. Kena ulang-alik JB - Pontian.. Amik masa dalam 30min - 45min perjalanan.. Naisb baik ada kawan maktab dulu join sekali isitu pasangan suami isteri Piju + Ayu (Hana kenalkan..hehe..) Jadi, Inn kena biasakan dengan rutin baru En Tunang. Tak leh nak gedik2 merajuk tak tentu pasal.. hehe.. Lagi pening pale En Tunang tu nanti.. Hehe..

Inn dah buat tempahan kad kahwin..

Alhamdulillah orangnya peramah walaupun belum berkesempatan bersua muka. InsyaAllah dalam masa terdekat Inn akan cuba menjengah ke kedai beliau. Bayaran deposit telah pun dibayar. Menurut Kak Sarina, lepas bayaran dibuat, mereka akan terus buat draft pertama untuk kami. Jadi excited lak!! hehe.. Doakan urusan kami lancar ye. (Nasib baik Inn jenis yang tak cerewet sangat...tapi cerewet bab pakaian dan tudung..hahha...)

Nak share lagi.. En Tunang dah tolong amik kan borang nikah. Sekarang ni kena fikirkan masa yang sesuai untuk buat ujian HIV dan paling penting penggunaan cuti tahunan yang hanya tinggal 10 hari!!! Plus keje berlambak kat ofis sebab semua oran tinggalkan Inn sorang2 kat ofis...  :(
Semua orang cari keje lain dah...Tinggal Inn sorang.. takde yang nak teman ke??

Jumpa lain kali ye!! Selamat Pengantin Baru kepada yang bakal berlangsung majlisnye!! ^_^

Wednesday, September 7, 2011

Special Edition!

3 anak dara Hj Fazri + Hjh Norilah

My Big Family

Raya ke-4

Posing sat na...hehe

The ladies in the house!

The ladies with mamarazi... kihkihkih

 

♥ US? ♥. Thanks to Buy Engagement Rings | Infidelity in Marriage by Blogger Templates